BOSSE PARNEVIK
är en av Sveriges mest folkkära artister. Pappa till golfspelaren Jesper Parnevik, vars golfintresse han delar med stor glöd.Mest är han känd för sina imitationer av främst politiker och nöjeskändisar, men han har även turnerat på de flesta av Sveriges folkparker och krogscener samt varit flitig företagare i krog- och teaterbranschen.

Född 1938 i Göteborg men uppväxt i värmländska Munkfors, upptäckte han sin imitationstalang under gymnasietiden i Karlstad. Det storagenombrottet i TV kom 1963 hos Lennart Hyland i programmet Karusellen. Folkparksturnéerna kom igång i slutet av 50-talet och han blev ofta även sedd på anrika Nalen,
i Stockholm.

Hans TV-serier under 70 och 80-talet hade världens högsta tittarprocent. Hans sista stora produktion ”Parneviks Cirkusparty” spelades 1993-94 med bland andra Monica Zetterlund, Pernilla Wahlgren, Robert Gustafsson och Uffe Larsson. Sedan dess har han legat lågt och levt ett behagligt pensionärsliv.

2007 var det 50 år sedan Bosse debuterade i TV och med anledning av detta jubileum levererade han på Maximteatern i Stockholm ett 2 ½ timmars levande svensk underhållningshistoria. Planerade 12 föreställningar blev 70 utsålda hus och därefter har Bosse avverkat Malmö och Göteborg. Ett 10-tal landsortsstäder per år står nu på dagordningen med memoarföreställningen ”Parneviks Gubbröra”, en kavalkad som lika gärna skulle kunna kallas ”Här är mitt liv”. I år blir det Värnamo, Nässjö, Norrköping, Norrtälje, Uppsala, Gävle, Mariehamn på Åland och Torsby som får besök. Välkomna!

Läs mer på Wikipedia

Antal besökare